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[면역요법 비타민 B-17] 살구씨 추출 비타민 B 17, 면역요법으로서 B-17 효능
살구씨에서 추출한 비타민 B-17
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섭취량 : 하루 1-2 정
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Apricot Power Amigdalin B-17 Novodalin 100 mg. - 100 Tablets
Apricot Power Amygdalin B-17 Novodalin 100 mg. is a glycoside initially isolated from the seeds of the tree Prunus dulcis, also known as bitter almonds. Several other related species in the genus of Prunus, including apricot (Prunus armeniaca) and black cherry (Prunus serotina), also contain amygdalin. Amygdalin is a plant compound that contains sugar and produces cyanide. Amygdalin is found in the pits of many fruits and in raw nuts. It is also found in other plants such as lima beans, clover, and sorghum. Amygdalin is extracted from almond or apricot kernel cake by boiling in ethanol; on evaporation of the solution and the addition of diethyl ether, amygdalin is precipitated as white minute crystals.
B17, also referred to as Amygdalin comes from extracting natural B17 from apricot kernels. B17 occurs in abundance in nature and is bitter to the taste. In man's attempt to improve taste for his own pleasure, he has eliminated bitter substances like B17 by selection and cross-breeding. As a general rule many of the foods that have been domesticated still contain vitamin B17 in that part not eaten by modern man, such as the seeds in apricots.
B17 Found in Hundreds of Foods!
In addition to apricot seeds, B17 is found in wild blackberries, wild cranberries, elderberries, apply seeds, cherry seeds, nectarine seeds, peach seeds, pear seeds, plum seeds, prune seeds, fava, bamboo, alfalfa, eucalyptus and cassava. Other foods that contain lesser amounts of B17 are boysenberries, huckleberries, raspberries, strawberries, squash seeds, black beans, black eyed peas, lentils, lima beans, kidney beans, garbanzo beans, cashews, macadamia nuts, spinach, watercress, sweet potatoes and yams.
What is B17?
Vitamin B17 was the name given to the purified form of Amygdalin by a biochemist named Ernst T Krebs in 1952. It is a non-toxic natural product found in over 1,000 foods. Today Amygdalin is extracted from apricot seeds/kernels.
How much B17 (Amygdalin) is in each apricot kernel?
Approximately 10mg of B17 (Amygdalin) is found in each apricot kernel.
How much B17 should I take daily?
Quantities vary from person to person depending on their needs. Research all products before consumption. Consult your naturopath, homeopathic physician, kinesiologist or physician of choice. As with apricot kernels, always start with a small amount and slow move to a higher amount if desired.
B17/Amygdalin in Concentrated Form
Many of Apricot Power's customers request a higher dose of B17, for those they suggest their concentrated form in tablets or capsules in 100 mg or 500 mg.
Why is B17 Important?
Apricot Power believes that a balanced diet is essential to a healthy life. Few of us consume enough vitamins and minerals from the foods we eat. Vitamin supplements become necessary for optimal body function. B17 is just one of the many vitamins the body needs.
Are There Side Effects?
Some people experience subtle side effects when first consuming apricot kernels, due in part because most people don't regularly eat foods rich in B17. Side effects (headache or dizziness) that may occur are temporary and act as a signal that you're consuming too much B17 at one time. Monitor your body as you would when taking any food supplement.
Good Cyanide vs. Secret Agent Cyanide
Secret agent cyanide is different from the cyanide found in the food we eat. B17 does contain the cyanide radical (CN-) and so does vitamin B12, garbanzo beans and strawberries along with a host of other foods we consume.
A Little About Apricot Power
Apricot Power has been providing California grown apricot kernels since 1999. Over the years, the company has grown and now sells more than 30 different products and supplements to health conscious customers around the world. Apricot kernels and B17 are their top sellers.
비타민 B17에 관한 이야기
레트릴(Laetril)이란 '아미그다린'이라고 불리는 비타민B17을 정맥주사용으로 결정화시킨 것이다.
『레트릴』로 불리는 비타민 B17은 살구씨나 복숭아씨, 사과·포도·앵두의 씨앗에 풍부하게 들어 있다. 특히 살구씨는 행인이라 하여 동양의학에서는 오래 전부터 기관지 천식, 변비 및 각종 암종 치료약제로 사용돼 왔다.
살구씨가 서양에 알려지게 된 것은 암 치료를 연구하던 ET 크렙스 박사가 세계적인 장수국가인 훈자왕국 사람들이 매일 10∼20개의 살구씨를 상식하는가 하면 많은 음식물에 살구씨 기름을 넣거나 몸에 직접 바르는 것을 보고 연구를 시작, 1925년 B17에 제암효과가 있다는 사실을 발표하면서 부터이다.
크레브스 박사는 B17을 결정체로 분리해 '레트릴'이라 명명했는데 제암효과 외에 탁월한 직통·혈압조절·조혈작용을 갖고 있어 류머티즘·고혈압·충치·위장장애·빈혈치료에 최적의 자연치유 물질이라고 주장했다. 그러나 정통의학계는 크레브스 박사의 이론을 그대로 수용하지 않았다. 왜냐하면 B17분자는 두 단위의 포도당과 각각 한 단위 식의 벤조 알데히드와 시안화합물이 단단하게 결합되어 있는데 인체 내에서 분리될 경우 맹독성을 가진 벤조 알데히드나 청산가리로 대표되는 시안화합물의 위험성 때문이다.
크레브스박사는 비타민B17을 분해하는 베타 글로코시다제라는 효소는 인체내의 정상세포 부근에는 극히 미량만 있는데 비해 암세포 부근에는 무려 1백배 이상 존재할 뿐만 아니라 세포를 만날 때만 분해되며 그 중에서도 암세포만 파괴한다고 설명했다. 동시에 무독성이라는 것을 증명하기 위해 자기 자신의 혈관에 직접 주사해 이를 입증한 것으로 유명하다.
정통의학계의 위험성에 대한 경고에도 불구하고 비타민B17은 지금까지 암치료제로 널리 애용되고 있다.
레트릴요법이란?
레트릴 요법을 쓰는 병원은 오아시스 병원(멕시코 티후아나시 파세오프라야스 소재)으로 어네스트 콘트레라스 박사가 원장으로 있다. 콘트레라스 박사는 나이가 80이 넘은 노인으로 일찍이 미국에서 소아학을 전공하였다.
그러다가 우연한 기회에 대체의학적인 암치료가 효과를 거두고 있는 것을 발견하고 그 연구에 매달리게 되었다고 한다. 그는 이후 수십년 동안 비타민B17인 레트릴로 환자들 치료하였으며 그것에 대한 많은 논문을 발표하는 등 암치료의 많은 경험을 가지고 있다.
이 곳에는 아예 비타민B17인 레트릴을 주사나 약으로 만드는 공장이 세워져 있다. 환자가 암을 수술할 경우 면역 기능의 저하를 막기 위해 자체 내에서 비타민B17으로 만든 주사액을 간에 주사하고 더불어 자연 식이 요법 등을 실시하고 있었으며 때로는 항암 주사도 금지시키지 않고 있다.
레트릴 요법은 거슨 요법과 비슷하나 비타민B17을 강력하게 쓰는 것이 좀 다르다고 할 수 있다. 콘트레라스의 암치료는 거의 정통의학적인 치료에 가깝지만 여기에 대체의학적인 치료가 가미된 것으로 보여진다. 콘트레라스는 암 치료를 위해서는 모든 수단을 동원해야 하면 음식, 마음, 환경, 정신적인 문제, 사회적인 문제 등을 고려해야한다고 말한다. 그런 이유때문인지 이 병원에서는 치료를 위해서 심령술을 쓰기도 하고, 동양의 약초의학에 무척 관심이 많다. 멕시코 역시 옛 인디언의 약초 의학이 남아 있어서 그 곳에서는 그것만을 연구하는 의사도 있다고 한다.
국내에서도 이와 같이 비타민B17의 효능이 알려지면서 살구씨, 포도 진액 등이 유행하고 있다. 대개 한국산 살구씨의 경우 하루 15개를 넘지 않는 것이 좋다. 한국산은 미국산보다 독성이 강할 수 있기 때문이다. 해독성분이 포함된 과육과 함께 먹거나 약효는 떨어지기는 하지만 볶아 먹는 것도 좋은 방법이다.